Dan Brown

Dan Brown er en amerikansk forfatter som har spesialisert seg på thriller fiksjon. Han er best kjent for The Da Vinci Code som ble publisert i år 2003. Til tross for at han i skrivende stund kun har gitt ut fem bøker, så er disse trykket i om lag 200 millioner eksemplarer og de er gitt ut på 53 språk.

Oppveksten
Dan Brown ble født og oppvokst i Exeter, New Hampshire som den eldste av tre barn. Brown vokste opp på campus ved Phillips Exeter Academy, hvor hans far, Richard G. Brown, var lærer i matematikk. Browns interesse for hemmeligheter og gåter, viser tydelig igjen i hans bøker og denne interessen stammer fra barndommen der disse elementene ble brukt til knytte sammen matematikk, musikk og språk. Den unge Brown brukte timevis på anagram og kryssord, og sammen med sine søsken deltok han i kompliserte skattejakter utviklet av deres far.

Etter eksamen fra Phillips Exeter ble det Amherst College, der han var medlem av Psi Upsilon brorskap, hvor han blant annet møtte Harlan Coben. I 1985 brukte han så et år på studier i Sevilla før han i 1986 ble uteksaminert fra Amherst. Det skulle fremdeles ta tid før Dam Brown begynte å skrive bøker og først ga han musikken en sjanse. Han dannet blant annet et eget plateselskap før han flyttet til Hollywood i 1991. Der var målet å gjøre karriere som pianist og låtskriver. I 1993 flyttet han så tilbake til New Hampshire og i 1997 giftet han seg med den 12 år eldre Blythe Newlon.

Forfatteren
Først i 1996 satset Dan Brown for fullt på bøker og i 1998 ble Digital Fortress publisert. I 2000 og 2001 ble så Angels & Demons og Deception Point ugitt og nå ble symbologi eksperten, Robert Langdon introdusert som hovedperson. Det ble imidlertid ingen umiddelbar suksess for Brown og hans tre første bøker hadde alle et første opplag på færre enn 10 000 eksemplarer. Med sin fjerde roman traff imidlertid Dan Brown jackpot. The Da Vinci Code har allerede rukket å bli en av tidenes mest populære bøker og den nærmer seg 100 millioner solgte eksemplarer.

Denne suksessen skapte naturlig nok også oppmerksomhet rundt hans tre første bøker som alle ble bestselgere, nærmest over natta. I 2009 ble så den femte og foreløpig siste romanen utgitt. The Lost Symbol solgte om lag en million eksemplarer på utgivelsesdatoen og nok en suksess var et faktum. Vi kan nevne at inntekten fra The Da Vinci Code alene er estimert til mer enn en milliard kroner, så du kan trygt si at Dan Brown har tjent seg rik på bøker.

Som forfatter må Dan Brown plasseres i sjangeren thriller. Hans plott bygger riktignok på vitenskapelig forskning og fakta, men det er blanding av virkelighet og myter som skaper den intense spenningen som har trollbundet lesere fra hele verden. Brown har for øvrig uttalt at han har ideer for et titalls nye bøker med Robert Langdon, så for alle hans tilhengere er det bare å vente i spenning. I skrivende stund arbeider han da også med en ny roman. Til slutt ser vi litt nærmere på Engler og Demoner, boken hvor Robert Langdon ble introdusert. Her kan du kjøpe bøker fra Dan Browm.

Engler og Demoner (Angels & Demons)
Ekspert på Symbologi, Robert Langdon, må prøve å stoppe Illuminati, et legendarisk hemmelig samfunn som er ute etter å ødelegge Vatikanet. CERN direktør Maximilian Kohler oppdager at en av anleggets fysikere er myrdet. På brystet hans er ordet "Illuminati" merket som et ambigram. Samtidig bekreftes det at Illuminati har stjålet en beholder med antimaterie. Nærmere bestemt et stoff med destruktive potensial som kan sammenlignes med et mindre kjernefysisk våpen.

Illuminati er et gammelt og hemmelig brorskap som nå har dukket opp fra glemselen. Denne mektige organisasjonen er i gang med å gjennomføre sin legendariske vendetta mot sin mektigste og mest forhatte fiende, nemlig den katolske kirke

Beholderen med antimaterie drives nå av batteristrøm og denne vil kun vare i 24 timer. Dermed er tidsfaktoren gitt og Robert Langdons kamp mot klokka er et sentralt spenningsmoment. Sammen med Kohler sin datter setter Langdon kursen mot Vatikanet, stedet der antimaterien nå skal befinne seg. For å komplisere saken ytterligere har paven nylig omkommet og de fire kardinalene, hvorav en er hans mest sannsynlige etterfølger, er forsvunnet.

Ved hjelp av Sveitsergarden og den avdøde pavens nærmeste assistent starter Langdon jakten på Illuminati. "Path of Illumination" blir et sentralt begrep når vanskelige ledetråder og koder skal løses for å finne kjente landemerker i Roma. De opprinnelige elementene jord, luft, vann og ild blir også sentrale når Langdon skal spore opp den stjålne antimaterien. Blant annet finner han de fire kardinalene myrdet på en måte som er tematisk relatert til disse elementene.Kilde: danbrown.com
Kjøpe Bøker På Nett - Bokhandel På Nett
Harlan Coben, bøker - Bokklubb - Bøker