David Baldacci - Om Bøker og Forfatter

David Baldacci er en av verdens mest populære forfattere og i skrivende stund har hans bøker blitt oversatt til 45 språk og solgt i mer enn 100 land. I overkant av 100 millioner eksemplarer av hans bøker har gått i trykken, imponerende tall. I denne artikkelen finner du informasjon om David Baldacci og om hans bøker og thrillere. Bøker fra Baldacci kan du for øvrig kjøpe på Bokkliden eller Capris.

Om forfatteren
David Baldacci ble født i 1960 i Virginia og dette er også stedet hvor han nå bor sammen med sin kone og sine to barn. Informasjon om oppveksten har jeg ikke funnet noe sted, så vi går rett på utdannelsen. Baldacci er nemlig riktig så godt utdannet med Bachelor i statsvitenskap fra Virginia Commonwealth University, samt juridisk embetseksamen fra University of Virginia. Denne utdannelsen brukte han til å praktisere som advokat i ni år, i Washington DC.

Hans karriere som forfatter begynte ikke med bøker, men med noveller og filmmanuskript og som mange andre forfattere oppnådde han ingen umiddelbar suksess. Dermed valgte han å satse på bøker og ette tre år var roman Absolute Power klar til utgivelse. Den ble en stor suksess og en internasjonal bestselger. De aller fleste kjenner nok til filmversjonen All Makt, med Gene Hackman og Clint Eastwood i hovedrollene.

David Baldacci hadde nå funnet sin stil og sjanger, noe som har resultert i en rekke bestselgere. I skrivende stund har det blitt 22 romaner og den 23. vil bli utgitt i USA i løpet av 2012. Hele 15 av hans bøker har blitt nummer en bestselger på den anerkjente listen til New York Times og alt tyder på det vi vil få gleden av flere thrillere fra Baldacci. Nå noe ord om noen av hans beste bøker.

Kamelklubben (Camel Club)
Kamelklubben er den første romanen i en serie på fem bøker med samme navn og dette er virkelig en thriller du bør få med deg. I utkanten av Washington finner vi Kamelklubben som består av fire, mer eller mindre eksentriske og aldrende medlemmer som i utgangspunktet ikke har noen form for makt. Lederen kaller seg Oliver Stone, en mann uten kjent fortid som bruker det meste av tiden på å lete etter sannheten.

Sammen med resten av medlemmene i Kamelklubben er det sannheten bak landets handlinger han jakter og deres mål er å sørge for at USAs ledere blir avslørt. De studerer, spionerer og undersøker intriger, maktapparat, enkeltpersoner og konspirasjonsteorier uten resultat, helt til de kommer over et komplott så stort som de ikke engang i sine villeste fantasier har forestilt seg.

Sammen med Alex Ford, tidligere Secret Service-agent blir de deltagere i det grusomste dramaet som noen gang har utspilt seg på amerikansk jord. David Baldacci har skrevet en rekke gode bøker, men dette er etter manges mening den aller beste. Mange rangerer dette som en av vår tids beste kriminalromaner og jeg har ikke lest mange bøker som kan måle seg med Kamelklubben.

Samlerne (The Collectors) 
Dette er den andre boka i serien Kamelklubben og når speakeren i Representantenes Hus blir myrdet samles den fargerike gjengen igjen. Direktøren for Kongressbibliotekets avdeling for sjeldne bøker blir også funnet død og etter hvert kommer kamelklubben på sporet av en sammenheng som inkluderer spionasje og en trussel mot USAs fremtid.

Hevnerne (Stone Cold)
Den tredje romanen i en serie bøker om Kamelklubben har også blitt en internasjonal bestselger og dette er virkelig en kriminalroman du bør få med deg. Mannen som kaller seg Oliver Stone er Kamelklubbens leder og nå blir menn fra hans fortid funnet drept, en etter en. Mannen som står bak er en hensynsløs morder som nå er ute etter Stone. Samtidig jages Annabelle Conroy av en kasinokonge som er ute etter å drepe henne. Han har tidligere drept hennes mor og som hevn svindlet hun ham for enorme beløp. Kamelklubben gjør alt i sin makt for å hjelpe henne…

Et eneste sekund (Split second)
Dette er første roman i en annen serie med bøker kalt King og Maxwell. Serien inneholder flere bestselgere og den bygger på to tidligere agenter fra Secret Service, Michelle Maxwell og Sean King. De har begge fått ødelagt sine karrierer gjennom to uavhengige episoder og i flere thrillere kan vi følge deres kamp for å løses vanskelige og dramatiske saker.

I kriminalromanen Et eneste sekund har nettopp Maxwell fått ødelagt sin karrier oss Secret Service. Hun trenger noen å støtte seg på og Sean King behøver en venn. De siste årene har han levd et tilbaketrukket liv og han vet akkurat hvordan Michelle har det. En rekke makabre drap rykker Sean opp fra den fredelige tilværelsen han har hatt og sammen med Michelle blir han trukket inn i en ny tilværelse med løgner og dødelige hemmeligheter.

Flere artikler om Bøker
Bokhandel på nett - Oversikt og omtaler
Bokklubber - Oversikt og omtaler
Bøker - Oversikt artikler om bøker
Dan Brown - Om forfatteren og hans bøker
Harlan Coben - Om forfatteren og hans bøker

 

Kilder: davidbaldacci.com - goodreads.com