Harlan Coben

Harlan Coben har vunnet flere anerkjente priser og hans bøker har toppet bestselgerlistene i store deler av verden. Med over 50 millioner trykte bøker som er oversatt til 41 språk kan vi trykt fastslå at dette er en av de mest leste forfatterne i sin sjanger. Spenning og thrillere er sjangeren Harlan Coben har valgt, en sjanger han mestrer til fulle.

Harlan Coben
I januar 1962 ble Harlan Coben født i Newark, New Jersey, men oppvekst og skolegang fikk han i Livingston, New Jersey. Etter high school studerte han politisk vitenskap ved Amherst College, før han arbeidet i reiselivsbransjen gjennom et selskap eid av hans bestefar. Allerede under det siste året på college innså Harlan Coben at han ønsket å skrive bøker og i en alder av tjueseks fikk han publisert sin første bok. Den store suksessen skulle imidlertid la seg vente på, og etter to frittstående romaner bestemte han seg for å endre stil. 

Bøker om Myron Bolitar
En serie bøker med hovedkarakteren Myron Bolitar så nå dagens lys og dette skulle vise seg å bli en meget populær serie med thrillere. Den tidligere basketballstjernen Myron Bolitar har fått karrieren ødelagt av skade og det er som sportsagent vi følger hans eventyr. Hard kamp om klienter, samt klienter som er innblandet i mord og andre grusomheter fører til spenning og dramatikk i Myrons hverdag. En hverdag som også er preget av et noe ustabilt kjærlighetsliv. Sammen med vennen Win takker ikke Myron nei til en utfordring og dette er så absolutt en serie bøker det er verdt å få med seg. Som nevnt har serien blitt meget populær og kombinasjonen av spenning, humor og intelligente plott har gjort dette til bestselgere.

Flere Bøker
Etter en rekke bøker om Myron Bolitar ga Harlan Coben i 2001 ut en frittstående roman. Thrilleren, Tell No One ble en virkelig bestselger som høstet flere priser. I de neste årene fortsatte Coben å skrive frittstående romaner og han har gitt ut flere bestselgere. Blant annet flere bøker som har gitt ham anerkjente priser og utmerkelser. Et gjennomgående trekk i mange av Coben sine bøker er for øvrig uløste hendelser fra fortiden, da gjerne i form av kriminelle handlinger. Videre forgår handlingen ofte i og rundt New York og New Jersey.

I skrivende stund er Harlan Coben fremdeles aktiv som forfatter og han bøker er mer populære enn noen gang. Han bor nå i Ridgewood, New Jersey, sammen med sin kone og deres fire barn. Her følger en kort omtale av noen av hans bøker. På denne nettsiden kan du for øvrig kjøpe hans populære spenningsromaner.

Livstegn (Deal Breaker)
Dette er den første av flere bøker i serien om Myron Bolitar og den ble gitt ut for første gang i 1995. Hovedpersonen er som nevnt en forhenværende basketballstjerne som nå har sitt levebrød som sportsagent. Sammen med Win, den morsomme, dannede og brutale vennen fra overklassen, havner han stadig vekk farlige situasjoner. Dette er en meget spennende og underholdende serie med bøker som definitivt anbefales.

I denne første boken har Myron fått storfisk på kroken når han lander den kommende stjernen Christian Steele som klient. Det tar imidlertid ikke lang tid før problemene melder seg, da i form av en ung kvinne som alle trodde var død. Denne kvinnen er den kommende stjernens ekskjæreste og dermed blir Myron og Win innblandet. Jakten på sannheten fører dem inn i en skitten verden med utpressing og sexkjøp, en verden hvor prisen for sannheten fort kan vise seg å være livet.

Borte For Alltid (Gone For Good)
Borte for alltid ble gitt ut i 2002 og den ble raskt en bestselger. Dette var Harlan Coben sin andre frittstående roman etter syv bøker i serien om Myron Bolitar og nok en gang levde han opp til forventningene.

Will Klein sin eks-kjæreste har blitt drept og den eldre broren Ken har forsvunnet. Broren er hovedmistenkt for mordet og Will er redd han er borte for alltid. Elleve år senere er Will fremdeles overbevist om brorens uskyld og han føler at Ken forsøker å kontakte ham. Da forsvinner Wills kjæreste og hans bror som fremdeles er i live arresteres av FBI. Wills vilje til å finne sannheten avdekker at kjæreste langt i fra var den personen han trodde og han er i ferd med å avdekke en forferdelig hemmelighet. En hemmelighet som skal holdes skjult for enhver pris.

I Den skogen (The Woods)
I den skogen ble gitt ut i 2007 og den havnet raskt på toppen av alle de viktigste bestselgerlistene. Flere norske aviser har gitt denne romanen terningkast 6 og dette er virkelig en spenningsroman av ypperste klasse.

Tjue år tidligere har Copeland familien opplevd en tragedie, da fire ungdommer forsvinner i en skog som omgir en sommerleir. En av disse ungdommene var Paul Copeland sin søster. To av likene blir funnet i skogen, men søsterens lik er ikke blant disse. Sorgen har ført til at Paul nå lever et tilbaketrukket liv og kontakten med foreldrene har aldri blitt den samme. Nå etter tjue år dukker det tredje liket opp og heller ikke det er søsteren. Mye tyder på at to av personene overlevde hendelsene i skogen og håpet til Paul vokser. I sin jakt etter sannheten må han imidlertid gjennomskue grusomme hemmeligheter om personene han har elsket.Kilde: harlancoben.com

Kjøpe Bøker På Nett - Bokhandel På Nett - John Grisham, bøker